schoonheidssalon LijfStijling Maren-Kessel (Oss, Den Bosch)

Hoe zit dat nu eigenlijk?

Hoe duurder hoe beter: De meningen hierover zijn verdeeld. Is het inderdaad “Hoe duurder een crème is hoe beter, of toch niet?”

Er is veel prijsverschil tussen huidverzorgingsproducten die je koopt bij bijvoorbeeld de voordeeldrogist of -supermarkt en een luxe parfumerie of schoonheidssalon. Betaal je dan echt alleen maar voor het potje, de naam en het verkooppunt of zit er wel degelijk verschil in de inhoud?

Dit hangt af van verschillende factoren.

  • belangrijkste factor zijn de ingrediënten die in een product zitten. Voor een consument is het niet altijd eenvoudig om een ingrediëntenlijst te “lezen”. Maar iedereen begrijpt natuurlijk wel, dat exclusieve en kostbare grondstoffen een hogere prijs hebben dan “basis-grondstoffen”. Een basiscreme bevat vooral veel water, vetten, emulgator en een verdikkingsmiddel. Dit zijn goedkope grondstoffen. Wil je bijvoorbeeld een hoge dosering anti-oxidanten toevoegen, dan stijgt de prijs al.
  • de prijs hangt ook af van de hoeveelheid actieve ingrediënten. Ook in de goedkopere producten kunnen actieve ingrediënten zitten, maar de kans is groot dat dit dan een heel laag percentage is. Alleen de vermelding op het etiket van “hyaluron, niacinamide, vitamine C, retinol, etc. etc.” zegt dus niets over de hoeveelheid en de effectiviteit.
  • ook hangt de prijs af van het soort verpakking. Een verpakking die luchtdicht is, is vaak duurder dan een verpakking die niet luchtdicht is.
  • is er veel onderzoek gedaan naar een bepaald product, dan zit er ook een deel onderzoekskosten verwerkt in de productprijs.
  • en ja, er is ook altijd een deel voor marketing & verkoop verwerkt in een product. Daar kunnen we niet omheen.

Kijk ook naar jouw doel. Met welk doel koop je een verzorgingsproduct. Wil je vooral hydrateren en verzorgen? En vind je het (nog) niet belangrijk om te werken aan huidversteviging, rimpeltjes verminderen, pigment verminderen, couperose/rosacea aanpakken? Dan heb je aan een goedkopere crème misschien voldoende. Deze grondstoffen zijn namelijk goedkoper. Maar wil je jouw huid écht zichtbaar verbeteren dan kom je al snel uit op de wat duurdere producten. Werkzame stoffen, die écht effect hebben op de huid, kosten nu eenmaal geld.

Behandelen of productgebruik? 

Wat is belangrijker? De behandelingen bij ons in de schoonheidssalon of het gebruik van de juiste producten? Natuurlijk vinden wij, dat de combinatie van beiden de beste resultaten geeft.

Maar …

Wij begrijpen ook, dat het niet altijd voor iedereen mogelijk is om én iedere vier weken een schoonheidsbehandeling te boeken én ook nog alle bijbehorende huidverzorgingsproducten te gebruiken. We kunnen ons geld maar 1 keer uitgeven en daar maakt iedereen zijn of haar keuzes in. Bij schoonheidssalon Lijfstijling proberen we altijd met je mee te denken en tot een goede balans te komen.

Schoonheidsbehandeling en/of producten

Tijdens de behandeling in de salon, krijgt jouw huid een boost. Allereerst beoordelen we de huid en bespreken we wat er nodig is. We behandelen, meestal met onze professionele apparatuur én ook met producten, die alleen geschikt zijn voor in de salon (peelings, maskers, serums, etc.). Jouw huid krijgt een boost; dit werkt uiteraard een aantal dagen door. Maar het bereikte resultaat kan je nooit 4-6 weken vasthouden tot de volgende behandeling, zonder dat je er thuis ook iets voor doet.

Gebruik je thuis de juiste verzorgingsproducten, dan zal jouw huid langzaam steeds verder verbeteren. Je hebt dan continu aandacht voor jouw huid. En niet alleen de “piekverbetering” zoals wij dat dan noemen in de salon.

Zoals je kan zien in de afbeelding hieronder:

  • De rode lijn geeft alleen de salonbehandelingen aan, zonder goede huidverzorging: Je hebt een piekverbetering, zakt dan terug en iedere keer tijdens de salonbehandeling heb je kortstondig profijt van verbetering.
  • De blauwe lijn geeft het verloop aan bij alléén gebruik van goede thuisverzorging: Jouw huid gaat zeker verbeteren, tot een zeker niveau en blijft dan stabiel. Dat is natuurlijk al super mooi! Je hebt dan al zeker wat bereikt.
  • De groene lijn geeft de verbetering aan van de combinatie salonbehandeling én goede thuisverzorging: Jouw huid zal zich blijven verbeteren. Tijdens de salonbehandeling krijgt de huid een boost; na een paar dagen zakt het iets terug (maar niet zo veel). Vervolgens houd je dit vast door het gebruik van goede producten en tijdens de volgende salonbehandeling krijgt de huid wederom een boost met verbetering tot gevolg.

Lukt het even niet om beiden te doen, dan kan je het beste de frequentie van de behandelingen verlagen. Dus in plaats van 1x per 4-6 weken, boek je dan een behandeling 1x per 8-10 weken bijvoorbeeld. Wel is het dan belangrijk om de juiste producten te blijven gebruiken om het niveau goed vast te houden. Dan duurt de boost wat langer, maar je verbetert wel. We denken graag met je mee!

schoonheidssalon LijfStijling Maren-Kessel (Oss, Den Bosch)

Wil jij weten hoe jouw huid er voor staat? Maak dan een afspraak voor een Huidscan met onze geavanceerde huidscanner.

Afslankpraktijk & Schoonheidssalon LijfStijling werkt met diverse merken, waardoor we voor iedereen een passend product hebben. Bij ons ben je nooit “verplicht” om onze thuis-producten te gebruiken. Wel adviseren we graag over de verschillen en de mogelijkheden.